5 tipov na tvorenie v bielej farbe!

Sobota, 1. január 2022

Vyskúšajte jeden z týchto 5 návodov na tvorenie v bielej farbe alebo vytvorte niečo podľa seba a zapojte sa do našej januárovej výzvy!

5 tipov na tvorenie v bielej farbe!

Milé korálkárky, milí korálkári,

aj v tomto roku sme pre vás pripravili mesačné výzvy. Studený zimný mesiac január vítame štýlovo – bielou farbou.

Aj v rámci tejto výzvy nám môžete ukázať svoje šperky a dekorácie v bielych tónoch a zapojiť sa tak do súťaže o super korálikové ceny!

Stačí nám na Facebooku alebo Instagrame poslať do správy fotku vášho výtvoru alebo ho zdieľať pod tento príspevok. Aj tento mesiac vyberie jeden člen nášho tímu 3 víťazov. Pravidlá nájdete tu.

Dvaja sa môžu tešiť na balíček korálikov a víťaz mesiaca na poukážku 500 Kč na nákup korálikov podľa svojho výberu.

Ak sa chcete o bielej farbe dozvedieť viac, prečítajte si náš špecializovaný článok o psychológii bielej farby, alebo sa môžete trebárs inšpirovať v tomto článku, kde nájdete okrem iného aj výherné príspevky v rámci minuloročnej bielej výzvy.

Biela k macramé skrátka patrí!

Keď sa povie macramé, málokto si na prvý pokus vybaví inú než prírodnú bielu farbu! Nie že by neexistovala široká škála priadzí všetkých farieb, ale biela k macramé skrátka tak nejak patrí. Asi aj preto, že sa dá krásne kombinovať s ďalšími prírodnými materiálmi, ako sú drevené alebo minerálne koráliky so širokým prieťahom.

V sekcii návodov a inšpirácie môžete nájsť kopec macramé návodov a medzi nimi trebárs návod na záves s obľúbeným motívom anjelských krídel!

Perly sa hodia na každú príležitosť

Či už chcete tvoriť krásne efektné šperky alebo trebárs elegantný lapač snov či inú dekoráciu, veríme, že u nás nájdete tie správne perly na vašu tvorbu. Môžete si vybrať medzi luxusnými perlami od značky Preciosa Components®, voskovými perlami alebo ľahšími plastovými imitáciami perál. Tie sa práve pre svoju ľahkosť hodia aj na tvorenie dekorácií.

Môžeme citovať módnu ikonu Coco Chanel: „Čipka je jednou z najnádhernejších imitácií prírody. Ale perly sa hodia na každú príležitosť.“ A mimochodom, čipky u nás tiež nájdete!

Skúste si vyrobiť trebárs tento jednoduchý perlový náhrdelník, ktorým by, veríme, nepohrdla ani samotná Coco!

Biele minerály a drevené koráliky

K prírodným materiálom sa najviac hodia iné prírodné materiály. Skúste teda kombinovať obľúbené biele minerály s drevenými korálikmi zo semienok Rudraksha a získate krásny decentný šperk, ktorý sa hodí pre pánov aj pre dámy!

Môžete to skúsiť ale aj naopak, biele drevené koráliky doplniť krištáľom a krásnymi Nunn Design komponentmi a vytvoriť trebárs takýto krásny náramok.

Biela sutašková klasika

Sutaškové šperky sú stále obľúbeným doplnkom plesových a svadobných šiat, parádu môžu robiť ale nielen na slávnostných udalostiach. Trebárs tieto sutaškové folklórne náušnice sa hodia na každú príležitosť. Môžete tiež namiesto modrej zvoliť trebárs inú farbu, pretože nespornou výhodou bielej je, že je neutrálna a kombinovateľná s akoukoľvek inou farbou!

Bielo-čierna tácka z Jesmonite hmoty

Už ste vyskúšali tvorenie s Jesmonite? Túto novinku sme na českom trhu predstavili len nedávno, ale už teraz vieme, že ste si ju veľmi obľúbili. A my tiež! Z Jesmonite je možné vytvoriť rôzne tácky, nádobky alebo dekorácie, skrátka čokoľvek, na čo zoženiete vhodnú formu. Ak by vás lákalo skúsiť tvorenie s Jesmonite, môžete vyskúšať trebárs náš starter pack, kde nájdete všetko potrebné na prvé pokusy.

Môžete sa ale tiež inšpirovať trebárs týmto návodom a vytvoriť si štýlovú čierno-bielu tácku z Jesmonite AC 100:

Táto forma má objem 270 ml, potrebujeme do nej teda pripraviť 473 g zmesi. Odvážime si 338 g sypkej zložky a 135 g tekutej zložky. Zmiešame ich dokopy a starostlivo rozmiešame všetky hrudky.

Zo zmesi si odlejeme menšie množstvo hmoty do druhého téglika a hmotu zafarbíme niekoľkými kvapkami čierneho pigmentu. Pomocou špachtle čiernu hmotu nafŕkame na silikónovú formu a malú chvíľočku počkáme, aby Jesmonite zľahka stuhol. Potom všetko zalejeme neofarbenou hmotou a na silikónovú hmotu intenzívne klepeme, aby sme dostali von všetky bublinky.

Po cca 30 minútach (keď prebehne termochemická reakcia a hmota opäť vychladne) vyberieme výrobok z formy. Ak má nerovné okraje, ľahko ich môžeme začistiť pomocou odlamovacieho noža – jednoducho prebytočnú hmotu odrežeme. Potom necháme výrobok schnúť do ďalšieho dňa.


Určite ale preskúmajte celú sekciu návodov a inšpirácie. Možno objavíte tú pravú kombináciu na váš originálny výtvor v bielej farbe. Veľmi sa na vašu tvorbu tešíme! <3

Ak sa budete svojimi bielymi doplnkami chváliť na sociálnych sieťach, poteší nás, keď fotku označíte #vyzvaodkoralok a #inspiraciaodkoralok.

Súvisiace články

Výzva od Manumi 2022

Výzva od Manumi 2022

Poďte sa spolu s nami obzrieť za minulým rokom a 12 farebnými súťažnými výzvami od Manumi!

5 tipov na tvorenie v zlatej farbe

5 tipov na tvorenie v zlatej farbe

Vyskúšajte jeden z týchto 5 návodov na tvorenie v zlatej farbe alebo vytvorte niečo podľa seba a zapojte sa do našej decembrovej tvorivej výzvy!

5 tipov na tvorenie v čiernej farbe

5 tipov na tvorenie v čiernej farbe

Vyskúšajte jeden z týchto 5 návodov na tvorenie v čiernej farbe alebo vytvorte niečo podľa seba a zapojte sa do našej októbrovej výzvy!

Všetky články



Overené našimi zákazníkmi
98 % zákazníkov nás odporúča
z celkom 1 763+ recenzií - zobraziť všetko

Daniela
Pondelok, 18. Marec 2024

100%

Nakupuji zde opakovaně, jsem spokojená

Eva
Sobota, 16. Marec 2024

100%

Rychlost

Eva
Štvrtok, 14. Marec 2024

100%

Prodejna splněných přání