Vianočné ozdoby a dekorácie z kreatívnych hmôt

Pondelok, 20. november 2023

Kreatívne hmoty ako je samotvrdnúca hmota, Jesmonite alebo krištáľová živica sú stále obľúbenejšie pre rozmanité tvorenie. Vedeli ste, že z nich môžete vytvoriť aj krásne vianočné dekorácie? Pripravili sme pre vás tipy na 6 originálnych vianočných ozdôb z kreatívnych hmôt. Prezrite si ich v tomto článku!

Vianočné ozdoby a dekorácie z kreatívnych hmôt

Zasnežené domčeky

Vytvorte si jeden originálny zasnežený domček na samote alebo pokojne celú dedinku roztomilých domčekov zo samotvrdnúcej hmoty. Môžete do nich dať obyčajnú čajovú sviečku, bezpečnejšiu LED sviečku alebo nimi prevliecť klasické vianočné svetielka. Pri troche šťastia sa vám v nich zabýva vianočný škriatok, keď vám ponesie darčeky.

Ozdoby zo samotvrdnúcej hmoty

Samotvrdnúca hmota je na tvorenie vianočných ozdôb ako stvorená. Veľmi jednoducho sa s ňou pracuje, a aj preto sa skvele hodí na tvorenie s deťmi. Vytvoriť si spoločne môžete napríklad tieto ozdôbky, ktoré si priamo hovoria o dozdobení fixkami. V ponuke máme aj metalické odtiene fixiek, ktoré pár ťahmi dodajú ozdôbke ešte sviatočný nádych.

Hviezdičky s reliéfnym obtlačkom

Prečo u ozdôb vytvorených pomocou vykrajovačov ešte chvíľu nezostať? Tieto hviezdičky sú navyše ozdobené vtlačenými reliéfmi vytvorenými priložením dreveného výrezu. Opäť si ich môžete dofarbiť podľa svojho a rovnako si môžete vybrať z viacerých motívov drevených výrezov.

Vločky zo živice

Mágiu čerstvo napadaného trblietavého snehu si môžete vytvoriť aj doma! Prezrite si návod na snehové vločky z krištáľovej živice, do ktorých môžete pridať trochu trblietok alebo farby a môžete ich vystaviť doma na okne, zavesiť na záves alebo vločkou doladiť darčekové balenie pod stromčekom.

Jesmonite mramorové hviezdičky

V tipoch na tvorenie z kreatívnych hmôt nesmieme zabudnúť ani na obľúbenú Jesmonite hmotu! Vytvorili sme z nej tieto mramorové hviezdičky, ktoré je možné dozdobiť metalickou fixkou. Jesmonite ozdoby sú o niečo ťažšie, než tie zo samotvrdnúcej hmoty. Avšak aj tieto menšie ozdôbky sa na vetvičke pekne udržia, nemusíte sa báť.

Betlehem zo samotvrdnúcej hmoty

Originálny minimalistický betlehem s vyobrazením svätej rodinky si môžete s trochou šikovnosti vyrobiť doma sami! Betlehem urobí parádu na každom parapete a je možné do neho vložiť aj čajovú alebo LED sviečku.

Pozrite si aj ďalšie návody na šperky aj dekorácie! Fotonávod vás prevedie tvorbou krok po kroku av sekcii Materiál na výrobu nájdete presne to, čo je k jednotlivým projektom potrebné. Takže nebudete musieť nič ďalšie riešiť a môžete sa pustiť rovno do tvorenia! Návody sú zadarmo, naopak nás veľmi potešia, keď výsledky svojej tvorby, inšpirovanej práve v sekcii Návodov označíte na sociálnych sieťach, aby sme sa spolu s vami mohli radovať z hotového diela!

Budeme radi, keď sa s nami podelíte o výsledky svojej tvorby. Buď na našom Facebooku, alebo na Instagrame. Značka #inspiraceodmanumi

Súvisiace články

Jarná kreatívna inšpirácia: 5 tipov na jarné tvorenie

Jarná kreatívna inšpirácia: 5 tipov na jarné tvorenie

Jar je tu as ňou čerstvá dávka inšpirácie na tvorenie jarných dekorácií! V tomto článku vám prinášame päť kreatívnych nápadov na DIY svietnik, papierové snežienky alebo nástenné dekorácie. Pustite sa do jarného tvorenia ešte dnes!

Májová výzva: Kvety + 5 nápadov na tvorenie

Májová výzva: Kvety + 5 nápadov na tvorenie

Zapojte sa do májovej výzvy, ktorej témou je tvorenie šperkov a dekorácií s kvetinovými akcentmi. Tvorte, pochváľte sa nám a vyhrajte až 40 €!

Tipy na jednoduché dekorovanie veľkonočných vajíčok 8x inak

Tipy na jednoduché dekorovanie veľkonočných vajíčok 8x inak

Dochádzajú vám nápady na farbenie a maľovanie vajíčok? Nelámte si hlavu, pripravili sme si pre vás niekoľko tipov na maľovanie vajec, pre ktoré vám stačí pár základných pomôcok a jedno voľné popoludnie.

Všetky články



Overené našimi zákazníkmi
100 % zákazníkov nás odporúča
z celkom 1 763+ recenzií - zobraziť všetko

Dita
Utorok, 30. Apríl 2024

100%

Celková spokojenost, nemám, co bych vytkla...

+ Zajímavá nabídka, rychlé vyřízení objednávky, kvalitní a hezké zboží

Miroslava
Pondelok, 29. Apríl 2024

100%

Paráda, doporučuju.

+ Díky za super rychlost. Objednávka mi hořela, objednávala jsem na dobírku a odeslali mi to vážně v…

Zdeňka
Sobota, 27. Apríl 2024

100%

Velký výběr, rychle dodáno.