Tipy na DIY vianočné vence a adventné svietniky + návod na výrobu sviečok

Utorok, 21. november 2023

Adventný veniec nemusí byť len polystyrénový základ omotaný ihličím. Uzdu svojej kreatívnej fantázii môžete povoliť oveľa viac! Prezrite si tipy na 4 vence a svietniky z Jesmonite, macramé a z korálikov. Na konci článku navyše nájdete návod na výrobu sviečok na adventné vence.

Tipy na DIY vianočné vence a adventné svietniky + návod na výrobu sviečok

Macramé veniec

Pre tých, ktorí majú radi advent, adventné vence, ale nechcú zapaľovať sviečky tu máme návod na tento krásny veniec z macramé a ihličia. Môžete si ho zavesiť na vchodové dvere alebo napríklad nad jedálenský stôl a navodiť tak vianočnú atmosféru.

Adventný svietnik z Jesmonite

Tvorenie z Jesmonite hmoty je stále obľúbenejšie a my sa nečudujeme. Sami sme tomuto trendu prepadli. Jesmonite je nehorľavý a môžete z neho preto bezpečne vytvoriť krásne svietniky. V ponuke máme celý rad silikónových foriem na svietniky, vrátane tých s motívmi soba alebo snehuliaka. Okrem toho máme ale aj klasické svietniky, ktoré môžete dozdobiť ihličím (napríklad tým, čo zostalo z tvorenia macramé vence na dvere) a urobiť si z nich takýto adventný svietnik.

Adventný svietnik z Jesmonite so zlatou stuhou

Pokiaľ vám ale z tvorenia macramé vence ihličia nezostalo alebo sa pohybujete zásadne po listnatých lesoch, aj pre vás máme tip! Na tento svietnik z Jesmonite totiž žiadne ihličie nepotrebujete. Stačí ozdobnou stuhou spojiť 4 samostatné svietniky, ktoré môžete dozdobiť farbou, ktorá sa hodí k vašim Vianociam.

Adventný veniec z korálikov

Akože vážne? Áno, naozaj! Z veľkých 40, 30 a 20mm korálikov si môžete vytvoriť tento originálny adventný veniec. Korálky navyše môžete taktiež pomaľovať podľa toho, ako farebne budete mať ladenú výzdobu.

Výroba sviečky na adventný veniec

Ak už máte vybraný veniec, ktorý budete tvoriť, chýba vám ešte jedna podstatná vec – sviečka! Pripravili sme pre vás krokovaný návod na výrobu vlastných sviečok na adventný veniec. Ďalšiu inšpiráciu pre voskové tvorenie, tipy aj materiál nájdete v našom rozcestníku Všetko na výrobu sviečok. Sviečky nenechávajte nikdy horieť bez dozoru, v opačnom prípade odporúčame použiť bezpečnejšie LED sviečky.

Adventné vence na ďalšie 4 spôsoby

Už vlani sme vám priniesli tipy na 4 originálne adventné vence, ktoré si môžete vytvoriť doma. Ak ste článok nečítali a chcete ešte trochu viac inšpirácie, určite ho preskúmajte tu.

Pozrite si aj ďalšie návody na šperky aj dekorácie! Fotonávod vás prevedie tvorbou krok po kroku av sekcii Materiál na výrobu nájdete presne to, čo je k jednotlivým projektom potrebné. Takže nebudete musieť nič ďalšie riešiť a môžete sa pustiť rovno do tvorenia! Návody sú zadarmo, naopak nás veľmi potešia, keď výsledky svojej tvorby, inšpirovanej práve v sekcii Návodov označíte na sociálnych sieťach, aby sme sa spolu s vami mohli radovať z hotového diela!

Budeme radi, keď sa s nami podelíte o výsledky svojej tvorby. Buď na našom Facebooku, alebo na Instagrame. Značka #inspiraceodmanumi

Súvisiace články

Štýlové dekorácie na vianočný stôl

Štýlové dekorácie na vianočný stôl

Pri sviatočnom stole sa zíde každoročne najbližšia rodina alebo priatelia. Dotvorte sviatočnú tabuľu vlastnoručne vytvorenou dekoráciou, nech je aj tohtoročný Štedrý večer nezabudnuteľný! Pripravili sme pre vás tipy na 5 originálnych dekorácií a vychytávok, ktoré si môžete sami vyrobiť. Prezrite si ich v tomto článku!

Tipy na originálne balenie vianočných darčekov

Tipy na originálne balenie vianočných darčekov

Štedrý deň sa blíži, darčeky už sú vybrané, vyrobené, nakúpené alebo na ceste a vy premýšľate, ako ich originálne zabaliť? Pripravili sme pre vás 5 tipov na štýlové balenia darčekov a krásne menovky, prezrite si ich v tomto článku!

Anjelská DIY inšpirácia

Anjelská DIY inšpirácia

Anjelici neodmysliteľne patria k vianočným sviatkom. Môžeme ich vidieť na trhoch, v kostoloch aj v sprievode čerta a Mikuláša. Vytvorte si roztomilého papierového, dreveného, korálkového alebo macramé anjelika aj vy! V tomto článku sme pre vás pripravili tipy na 6 originálnych anjelikov, ktoré si môžete sami vyrobiť.

Všetky články



Overené našimi zákazníkmi
100 % zákazníkov nás odporúča
z celkom 1 763+ recenzií - zobraziť všetko

Dita
Utorok, 30. Apríl 2024

100%

Celková spokojenost, nemám, co bych vytkla...

+ Zajímavá nabídka, rychlé vyřízení objednávky, kvalitní a hezké zboží

Miroslava
Pondelok, 29. Apríl 2024

100%

Paráda, doporučuju.

+ Díky za super rychlost. Objednávka mi hořela, objednávala jsem na dobírku a odeslali mi to vážně v…

Zdeňka
Sobota, 27. Apríl 2024

100%

Velký výběr, rychle dodáno.