Vianočné ozdoby a dekorácie z papiera

Piatok, 10. november 2023

Vianočné ozdoby nemusia byť len krehké sklenené (a ľahko rozbitné) kúsky! Trendom posledných rokov sa stávajú minimalistické papierové ozdoby a DIY dekorácie. V tomto článku sme pre vás pripravili tipy na 7 originálnych vianočných ozdôb, ktoré si môžete sami vyrobiť alebo dotvoriť a ktorých základom je práve papier. Prezrite si ich v tomto článku!

Vianočné ozdoby a dekorácie z papiera

Vianočný veniec s hviezdami

Že by kovový základ na veniec mohol byť priznaný, ničím nezakrytý a mohlo by to vyzerať pekne? Prezrite si tento návod na veniec s papierovými hviezdičkami a drevenými pologuľami od našej autorky Báry a uvidíte, že to ide!

Hviezdy z papiera

Papierové ozdoby nemusia byť len minimalistické, ako napríklad veniec z predchádzajúceho tipu. Vezmite si do ruky nožnice, lepidlo a sadu papierov s motívmi a vytvorte si efektné veľké vianočné hviezdy podľa návodu od Míši. Tie sa môžu krásne vynímať napríklad zavesené na okne.

Vianočné ozdoby z vlnitej lepenky

Vlnitá lepenka sa hodí na vytváranie darčekových balení, dekorovania alebo z nej môžu vzniknúť priamo celé vianočné ozdoby! V ponuke máme okrem klasickej prírodnej alebo bielej aj zlatú a striebornú vlnitú lepenku, takže si môžete ozdoby vytvoriť na mieru. Na zavesenie je možné použiť macramé šnúru v bielej farbe, ktorá je pretkaná jemnými zlatými vláknami a dodá tak ozdobe viac sviatočný vzhľad.

Anjelik z papiera

Keď ešte nie je dosť snehu na vyvaľkanie anjelikov, môžete si jeden z najobľúbenejších symbolov Vianoc aspoň poskladať z papiera! Tento návod na anjelikov je veľmi jednoduchý a tvorenie bude baviť nielen dospelých, ale aj deti.

Skladané papierové ozdoby

V sekcii kreatívneho papiernictva nájdete množstvo farebných aj kraftových papierov alebo tých s motívmi a efektmi. Či už teda plánujete tohtoročné vianoce vo výrazných, metalických alebo naopak zemitých farbách tak veríme, že u nás nájdete ten správny papier pre skladané vianočné ozdoby podľa tohto návodu! Na zavesenie je možné použiť niektorý z radu povrázkov a kraje môžete zvýrazniť napríklad metalickou fixkou alebo farbou. Alebo vymyslíte ešte úplne niečo iné? :)

Papierové ozdoby, ktoré stačí len rozložiť!

Nechcete sa púšťať do väčšieho strihania, lepenia a tvorenia, ale napriek tomu vás papierové ozdoby z predchádzajúceho tipu zaujali? Nevadí! Prezrite si sady podobných papierových skladacích vianočných dekorácií, ktoré sa budú vynímať na vianočnom stromčeku, uprostred slávnostnej tabule alebo kdekoľvek inde v interiéri. Zložiť túto efektnú 3D vianočnú dekoráciu je veľmi jednoduché – na krajoch každej ozdoby sú totiž magnety, ktoré budú držať pri sebe. Rovnako tak je možné po Vianociach jednoducho a bez poškodenia ozdoby rozložiť a schovať na budúci rok. V balení nájdete aj zlaté povrázky na uchytenie, pokiaľ sa ich rozhodnete niekam zavesiť. Takže naozaj nemusíte riešiť nič naviac av ponuke nájdete hneď niekoľko motívov ozdôb.

Podobne jednoducho môžete zložiť aj tieto dekoratívne papierové domčeky, do ktorých sa hodí prevliecť napríklad vianočné svetielka alebo vložiť LED sviečky. Motívy sú vyrezané laserom, takže nie je treba nič strihať, aby domčeky lepšie držali, tak ale možno budete potrebovať lepidlo.

TIP: Videli ste už sadu papierov s motívmi Vianoc as metalickými efektmi? Táto sada je ideálna na tvorbu vlastných vianočných dekorácií, dekorovanie darčekových balení, tvorbu originálnych menoviek alebo na scrapbooking.

Adventné kalendáre

Odpočítavanie posledných dní do Štedrého večera je zdĺhavé. Spríjemnite to sebe alebo svojim blízkym adventným kalendárom, ktorý nielen sami vytvoríte, ale zároveň do neho môžete vložiť (vy alebo vianočný škriatok samozrejme) presne to, čo chcete. V našej ponuke nájdete úplne jednoduché adventné kalendáre z vrecúšok, celé vianočné dedinky plné darčekov alebo veľký drevený domček so šuplíkmi, ktorý si môžete dozdobiť podľa seba. P. S.: Máme aj kalendár pre milovníkov jazvečíkov!

Budeme radi, keď sa s nami podelíte o výsledky svojej tvorby. Buď na našom Facebooku, alebo na Instagrame. Značka #inspiraceodmanumi

Súvisiace články

Štýlové dekorácie na vianočný stôl

Štýlové dekorácie na vianočný stôl

Pri sviatočnom stole sa zíde každoročne najbližšia rodina alebo priatelia. Dotvorte sviatočnú tabuľu vlastnoručne vytvorenou dekoráciou, nech je aj tohtoročný Štedrý večer nezabudnuteľný! Pripravili sme pre vás tipy na 5 originálnych dekorácií a vychytávok, ktoré si môžete sami vyrobiť. Prezrite si ich v tomto článku!

Tipy na originálne balenie vianočných darčekov

Tipy na originálne balenie vianočných darčekov

Štedrý deň sa blíži, darčeky už sú vybrané, vyrobené, nakúpené alebo na ceste a vy premýšľate, ako ich originálne zabaliť? Pripravili sme pre vás 5 tipov na štýlové balenia darčekov a krásne menovky, prezrite si ich v tomto článku!

Anjelská DIY inšpirácia

Anjelská DIY inšpirácia

Anjelici neodmysliteľne patria k vianočným sviatkom. Môžeme ich vidieť na trhoch, v kostoloch aj v sprievode čerta a Mikuláša. Vytvorte si roztomilého papierového, dreveného, korálkového alebo macramé anjelika aj vy! V tomto článku sme pre vás pripravili tipy na 6 originálnych anjelikov, ktoré si môžete sami vyrobiť.

Všetky články



Overené našimi zákazníkmi
100 % zákazníkov nás odporúča
z celkom 1 763+ recenzií - zobraziť všetko

Ivana
Piatok, 26. Apríl 2024

100%

V tomto obchůdku nakupuji pravidelně a zatím mě nikdy nezklamali. Všem kutilům ho mohu s klidným svědomím doporučit.

+ velký výběr korálků a komponentů nejen ze stříbra

+skvělé ceny

+rychlé dodání

Jaromíra
Utorok, 23. Apríl 2024

100%

rýchlosť expedície a dodania

+ nádherné korálky, dobrý výber koralkových komponentov

Milena
Piatok, 19. Apríl 2024

100%

Krásne koralky, veľká spokojnosť