Vianočné macramé ozdoby a dekorácie

Piatok, 24. november 2023

Zamotajte sa do vianočného tvorenia! Pripravili sme pre vás 6 návodov na originálne vianočné ozdoby a dekorácie z macramé priadzí. Prezrite si ich v tomto článku!

Vianočné macramé ozdoby a dekorácie

Vianočná hviezda

Symbol hviezdy k Vianociam patrí, preto kovový rám s týmto motívom priamo nabáda k opleteniu, čo myslíte? V ponuke máme okrem hviezdy aj množstvo ďalších tvarov kovových rámov. Na opletenie si môžete vybrať až tri farby priadze, a krásne bude vyzerať, keď jedna z nich bude priadza s metalickými vláknami, ktorá hviezde dodá ten poriadny sviatočný punc.

Omotané vianočné kolieska

Pri omotávaní ešte na chvíľku zostaneme. Ako je napísané vyššie, nemusíte omotávať len hviezdu a dokonca nie len kovové rámy. Na macramé tvorenie sa tiež skvele hodia drevené výrezy z preglejky alebo drevené kolieska. Tie môžete omotať, dozdobiť napríklad korálkami, inými výrezmi alebo ozdobnou stuhou a za pár minút bude efektná ozdôbka na svete!

Macramé snehové vločky

Kam sa ale naopak hodí len jedna farbička, a to konkrétne biela, je táto macramé vločka podľa návodu od našej autorky Ivči. Okrem priadze budete potrebovať na jej výrobu len nožnice a hrebeň, aby bola vločka pekne strapatá. Na zafixovanie potom môžete ešte použiť lak na vlasy.

Opletený svietnik

Jeden si povie, že je svietniku teplo, keď v ňom horí plamienok sviečky… Ale keby náhodou nie, tak si aj taký svietnik zaslúži na zimu sveter! Podľa tohto návodu si môžete vytvoriť opletený svietnik z macramé a drevených korálikov, ktorý sa hodí ako pre klasické české Vianoce, tak aj pre trendy skandi vianočnú výzdobu.

Macramé vianočné dúha

Dúha z macramé, to je klasika! Hodí sa nad detskú postieľku, do obývačky aj na vianočný stromček. Neveríte? Prezrite si návod na vianočné macramé dúhy a vedzte, že aj na vašom stromčeku by tento rok mala visieť taká dúha minimálne jedna!

Ozdoby a lá sladkosti

Čokoládky zavesené na vianočnom stromčeku mnohokrát miznú ešte pred Štedrým dňom. Keď si ale na stromček zavesíte sladkosti z macramé, tak sa môže stať, že tam predsa len zostanú. Aj tieto ozdoby ale môžu zmiznúť! Napríklad preto, že keď ich umotáte až veľmi pekne (a my vieme, že vy to tak urobíte), tak sa možno budete musieť podeliť s hosťami z predvianočných návštev, ktorí budú chcieť mať túto nádheru aj na svojom stromčeku!

Pozrite si aj ďalšie návody na šperky aj dekorácie! Fotonávod vás prevedie tvorbou krok po kroku av sekcii Materiál na výrobu nájdete presne to, čo je k jednotlivým projektom potrebné. Takže nebudete musieť nič ďalšie riešiť a môžete sa pustiť rovno do tvorenia! Návody sú zadarmo, naopak nás veľmi potešia, keď výsledky svojej tvorby, inšpirovanej práve v sekcii Návodov označíte na sociálnych sieťach, aby sme sa spolu s vami mohli radovať z hotového diela!

Budeme radi, keď sa s nami podelíte o výsledky svojej tvorby. Buď na našom Facebooku, alebo na Instagrame. Značka #inspiraceodmanumi

Súvisiace články

Štýlové dekorácie na vianočný stôl

Štýlové dekorácie na vianočný stôl

Pri sviatočnom stole sa zíde každoročne najbližšia rodina alebo priatelia. Dotvorte sviatočnú tabuľu vlastnoručne vytvorenou dekoráciou, nech je aj tohtoročný Štedrý večer nezabudnuteľný! Pripravili sme pre vás tipy na 5 originálnych dekorácií a vychytávok, ktoré si môžete sami vyrobiť. Prezrite si ich v tomto článku!

Tipy na originálne balenie vianočných darčekov

Tipy na originálne balenie vianočných darčekov

Štedrý deň sa blíži, darčeky už sú vybrané, vyrobené, nakúpené alebo na ceste a vy premýšľate, ako ich originálne zabaliť? Pripravili sme pre vás 5 tipov na štýlové balenia darčekov a krásne menovky, prezrite si ich v tomto článku!

Anjelská DIY inšpirácia

Anjelská DIY inšpirácia

Anjelici neodmysliteľne patria k vianočným sviatkom. Môžeme ich vidieť na trhoch, v kostoloch aj v sprievode čerta a Mikuláša. Vytvorte si roztomilého papierového, dreveného, korálkového alebo macramé anjelika aj vy! V tomto článku sme pre vás pripravili tipy na 6 originálnych anjelikov, ktoré si môžete sami vyrobiť.

Všetky články



Overené našimi zákazníkmi
100 % zákazníkov nás odporúča
z celkom 1 763+ recenzií - zobraziť všetko

Dita
Utorok, 30. Apríl 2024

100%

Celková spokojenost, nemám, co bych vytkla...

+ Zajímavá nabídka, rychlé vyřízení objednávky, kvalitní a hezké zboží

Miroslava
Pondelok, 29. Apríl 2024

100%

Paráda, doporučuju.

+ Díky za super rychlost. Objednávka mi hořela, objednávala jsem na dobírku a odeslali mi to vážně v…

Zdeňka
Sobota, 27. Apríl 2024

100%

Velký výběr, rychle dodáno.