Oranžová inšpirácia

Sobota, 2. október 2021

Inšpirujte sa k tvoreniu oranžových šperkov a zapojte sa do súťaže až o 20 €.

Oranžová inšpirácia

Výhercovia oranžovej výzvy v roku 2021:

Všetky výherné príspevky minulého roku nájdete v tomto článku.

 

A kde hľadať inšpiráciu?

Oranžová farba je na európskom a americkom kontinente najčastejšie spájaná s ohňom, energiou, zábavou s ľahkým nádychom nebezpečenstvo a jedná sa tiež o národnú farbu Holandska. V Ázijských náboženstvách predstavuje oranžová svätú farbu, ktorú obliekajú mnísi i Sádhuovia alebo ak vysoko postavení svätí muži. Vnímanie oranžovej farby sa tak veľmi líšia naprieč kultúrami.

Jedno ale platí pre oranžovú farbu všade na svete - jedná sa o farbu výraznú, takže ak svoj outfit doplníte štýlovým oranžovým šperkom, budete neprehliadnuteľní. To isté platí pre oranžovej dekorácie, ktoré môžu krásne zútulniť váš domov a zvlášť v týchto mesiacoch môžu dodať vášmu bývaniu ten správny jesenný nádych.

Zároveň s pribúdajúcimi chladnými a tmavými večery október priamo zvádza k tvoreniu, ktoré išlo mnohokrát stranou kvôli teplým a slnečným dňom. Máte to tiež tak? :-)

Vráťme sa ešte na chvíľku k oranžovej, ako k národnej farbe Holandska. Vedeli ste, že je to tak vzhľadom na pôvod vládnucej dynastie, ktorej predkovia pochádzali z von Nassau-Oranžského rodu, ktorý pôvodne sídlil vo francúzskom Orange. Z francúzštiny pochádza aj samotné pomenovanie tejto farby a zároveň pomaranča, úplne pôvodne bolo však toto slovo prevzaté z arabského "narandž".

Viac o oranžovej farbe a o tom, ako pôsobí na ľudskú psychiku sme spísali špecializovaný článok, ktorý si môžete prečítať tu.

Tiež sa vám táto energická farba páči? Prezrite si napríklad našu ponuku oranžových minerálov a noste kúsok plameňa stále pri sebe. Priamo v kategórii drahých kameňov a minerálov nájdete napríklad jaspis, karneol, achát alebo slnečný kameň, a to hneď v niekoľkých veľkostiach a tvaroch.

Tie najkrajšie jesenné dekorácie môžete hravo vytvoriť napríklad za použitia samotvrdnúcej hmoty v kombinácii s oranžovými farbami alebo sa za dlhých večerov môžete zabaviť uzlíkováním macramé, ktoré tiež ponúkame v mnohých odtieňoch oranžovej.

Nájdite si tie správne komponenty pre váš oranžový projekt v tejto kategórii, kam sme pre vás pre tento týždeň zhromaždili všetky zľavnené položky!

Určite ale preskúmajte aj sekciu návodov a inšpirácie. Trebárs objavíte tú pravú kombináciu pre váš originálny výtvor v oranžovej farbe. Tak teraz už viete všetko a môžete sa pustiť do tvorenia a my sa naozaj tešíme na Vaše výtvory! <3

Ak sa budete svojimi oranžovými doplnkami chváliť na sociálnych sieťach, poteší nás, keď fotku označíte #vyzvaodkoralku a #inspiraceodkoralku.

Súvisiace články

Korálková veľkonočná nádielka

Korálková veľkonočná nádielka

Nakúpte ešte dnes a môžete získať farebný balíček korálikov ako darček. Zistite viac informácií v tomto článku.

Týždeň šťastia je tu: Získajte stierací žreb aj vy

Týždeň šťastia je tu: Získajte stierací žreb aj vy

Nakúpte u nás v tomto týždni a máte jedinečnú možnosť získať výherný stierací žreb! Zn. Každý stierací žreb prinesie šťastie (a zľavu)!

Tipy na veľkonočné tvorenie: 9 kreatívnych nápadov

Tipy na veľkonočné tvorenie: 9 kreatívnych nápadov

S Veľkou nocou prichádza perfektný čas na tvorenie dekorácií a ozdôb do svojho domova! Máme pre vás 7 originálnych a jednoduchých DIY návodov, vďaka ktorým vaše bývanie doslova rozkvitne. Pustite sa do tvorby girland, roztomilých zajačikov a kuriatok ešte dnes.

Všetky články



Overené našimi zákazníkmi
100 % zákazníkov nás odporúča
z celkom 1 763+ recenzií - zobraziť všetko

Eva
Streda, 27. Marec 2024

100%

Rychlé dodání, pečlivě zabalené, velká spokojenost. Všem doporučuji.

Olga
Utorok, 26. Marec 2024

100%

Široká nabídka a rychlé dodání.

Milena
Neděle, 24. Marec 2024

100%

rýchlosť