Adventné vence a svietniky do každej rodiny

Pondelok, 22. november 2021

Veniec so štyrmi sviečkami nepochybne patrí k jednému zo základných symbolov adventu. Čo nedeľa, to jeden zažatý plamienok. Ale aj niečo tak tradičné, ako je adventný veniec, sa môže dočkať kreatívnych inovácií. Poďte sa s nami pozrieť na možnosti, ako na to tento rok ísť inak.

Adventné vence a svietniky do každej rodiny

Veniec bez ihličia

Do našej ponuky sme zaradili prútené vence v rôznych veľkostiach. Prírodné aj farbené prútie si svoje využitie nájde nielen v dobe vianočnej. Taký poriadny prútený korpus vám môže slúžiť niekoľko rokov a niekoľko sezón. Na jar ho stačí dodekorovať napríklad vaječnými škrupinkami alebo pierkami a použiť znova.

Náš adventný veniec bez ihličia sa drží minimalistického dizajnu a hotový ho máte doslova za pár minút.

Materiál a pomôcky

Postup

  1. Najskôr si rozvrhneme umiestnenie sviečok, ktoré nám bude určovať finálnu podobu venca. Môžete ich rozmiestniť symetricky alebo na jednu stranu, tak ako my.
  2. Vezmeme si 4 balenia drevených červených korálikov a vlascu, na ktorom sú navlečené, odstrihneme konce. Využijeme tak naše ekologické bezobalové balenie korálikov a nebudeme ich musieť navliekať na nový materiál.
  3. Odmeriame si, kam jednotlivé strandy korálikov umiestnime, aby boli symetrické. Pomocou tavnej pištole ich potom na dané miesto prilepíme. Stačí lepidlo vždy dať len na prvý, cca prostredný a posledný korálik.
  4. Odštipneme si cca 30 cm drôtu a navlečieme naň rolničky tak, aby medzi sebou mali vždy cca 3 cm rozostup. Rolničku na jej mieste pripevníme zatočením drôtika.
  5. Po tom, čo všetky rolničky navlečieme, drôtik pokrčíme, aby mal nepravidelný tvar. Drôtik s rolničkovým trsom potom na oboch stranách prevlečieme medzi prútím venca.

TIP: Nehodí sa vám naša farebná schéma? Stačí vymeniť farby korálikov a rolničiek a veniec hneď dostane úplne novú podobu. Prútený základ môžete tiež nafarbiť pomocou akrylových farieb alebo ho prestriekať sprejom trebárs nazlato.


Najjednoduchší svietnik na svete

Chcete si to doma spraviť pekné, ale nemáte čas ani chuť venovať dekorovaniu celé popoludnie? Tento svietnik budete mať hotový doslova za 3 minúty. Budete potrebovať len tácku, zelenú vetvičku ihličia alebo trebárs eukalyptu a niečo málo na tvorenie.

Materiál a pomôcky

Postup

  1. Pomocou tavnej pištole prilepíte drevené výseky na veniec a je hotovo :D

Svetielka na celú zimu

Aj vám je ľúto, že po Vianociach adventný veniec zmizne a už nie je čo zapaľovať? Vyrobte si dekoráciu, ktorú využijete počas všetkých tmavých zimných večerov. Zvládne to naozaj úplne každý.

Materiál a pomôcky

Postup

  1. Vezmite si dostatočne veľký pohár, ktorý sa vojde medzi 4 vločky, a dobre ho odmastite.
  2. Na mieste, kde sa bude vločka pohára dotýkať, zľahko povrch poškriabte pomocou brúsneho papiera.
  3. Naneste na drevený výsek lepidlo z tavnej pištole a pevne pritlačte.


TIP: Týmto spôsobom môžete nadekorovať nielen nové sviečky, ale tiež trebárs zrecyklovať tie už vypotrebované, do ktorých vložíte novú čajovú sviečku. Rovnaký postup môžete ale aplikovať aj vo veľkom, trebárs na zaváracie poháre! Len je potrebné ich veľkosti prispôsobiť množstvo drevených výsekov, ktoré si objednáte.

Súvisiace články

Korálková veľkonočná nádielka

Korálková veľkonočná nádielka

Nakúpte ešte dnes a môžete získať farebný balíček korálikov ako darček. Zistite viac informácií v tomto článku.

Týždeň šťastia je tu: Získajte stierací žreb aj vy

Týždeň šťastia je tu: Získajte stierací žreb aj vy

Nakúpte u nás v tomto týždni a máte jedinečnú možnosť získať výherný stierací žreb! Zn. Každý stierací žreb prinesie šťastie (a zľavu)!

Tipy na veľkonočné tvorenie: 9 kreatívnych nápadov

Tipy na veľkonočné tvorenie: 9 kreatívnych nápadov

S Veľkou nocou prichádza perfektný čas na tvorenie dekorácií a ozdôb do svojho domova! Máme pre vás 7 originálnych a jednoduchých DIY návodov, vďaka ktorým vaše bývanie doslova rozkvitne. Pustite sa do tvorby girland, roztomilých zajačikov a kuriatok ešte dnes.

Všetky články



Overené našimi zákazníkmi
100 % zákazníkov nás odporúča
z celkom 1 763+ recenzií - zobraziť všetko

Eva
Streda, 27. Marec 2024

100%

Rychlé dodání, pečlivě zabalené, velká spokojenost. Všem doporučuji.

Olga
Utorok, 26. Marec 2024

100%

Široká nabídka a rychlé dodání.

Milena
Neděle, 24. Marec 2024

100%

rýchlosť